Nieuws
Nieuwe update omtrent maatregelen Coronavirus d.d. 24 maart 2020
Nieuwe update omtrent maatregelen Coronavirus d.d. 24 maart 2020

Nieuwe update omtrent maatregelen Coronavirus d.d. 24 maart 2020

24 maart 2020

Update maatregelen i.v.m. Coronavirus FTHN versie 24-03-2020
 
Geachte Cliënten,
Vandaag hebben we naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus (COVID-19) onze maatregelen verder moeten aanscherpen. Uw veiligheid en die van ons team staan primair op de voorgrond, waarbij continueren van fysiotherapeutische zorg deze veiligheid niet mag doorbreken.
We lopen momenteel als maatschappij tegen dit probleem aan en hebben te maken met een virus dat potentieel gevaarlijk, met de meest ernstige gevolgen, voor m.n. de kwetsbaren en ouderen onder ons is.
Op grond van de huidige ontwikkelingen en de verder aangescherpte richtlijnen van RIVM  hebben we vandaag met pijn in ons hart besloten Fysiotherapeutische zorg enkel nog te leveren via telefonisch- of videoconsult. Beiden vormen worden door de zorgverzekeraar vergoed.
 
Bereikbaarheid / contact!
U kunt de praktijk niet meer bereiken zoals u gewend bent. Immers telefonische contact heeft primair onze voorkeur.
De receptie/ administratie wordt ma t/m vrij van 8.00 uur tot 12.00 uur bemand. Voor contact met uw behandelaar, voor vragen of een afspraak voor een nieuw consult/ intake kan via de assistente worden gemaakt en zal een telefoon- of videoafspraak ingepland worden. Onze fysiotherapeuten nemen ruim de tijd, om samen met u te bepalen wat de beste vorm van begeleiding of oplossing voor uw vraag is.
 
Zorg op afstand;
Alle cliënten welke momenteel bij ons onder behandeling zijn ontvangen van ons/ of hun behandelaar een persoonlijk bericht i.v.v. een telefonisch- of videoconsult. De reeds geplande afspraken worden in principe dus gewijzigd naar telefonisch- of videoconsult,
We willen op deze wijze “op afstand” voor iedereen kunnen zorgen, door het telefonisch- of videoconsult  zijn we bereikbaar voor vragen over uw klacht en wat het beste advies hierin is. Verder bieden we op deze wijze gericht oefenen en beweegadviezen aan welke we met oefeninstructies op video en /of mail ondersteunen.
 
Face To Face behandeling;
In sommige gevallen kan het voorkomen dat iemand zodanig klachten heeft dat er een risico op restschade voor het lichamelijk functioneren is. In dergelijke situatie is het mogelijk dat face-to-face behandeling nodig is. Hierbij kan geen 1,5 meter afstand worden gehouden. Op basis van de op 23 maart 2020 aangescherpte regels vanuit de overheid, mogen wij uitsluitend met persoonlijke beschermingsmiddelen overgaan tot een face-to-face contact. Bovendien mag deze zorg alleen na afstemming met de verwijzend arts op locatie na overleg met die arts worden geleverd.
Onze praktijk is in samenwerking met enkele huisartsen voor deze uitzonderingsgevallen op deze zorg reeds ingericht.
We begrijpen dat het gekozen beleid voor sommige mensen tot teleurstelling kan leiden, en tot verder ongemak in ieders persoonlijke situatie kan leiden.  Helaas zijn de gevolgen van besmetting met het corona-virus zeer ernstig en daarom dragen we op deze wijze samen met u er nog nadrukkelijker aan bij om de “curve “ van besmettingen zoveel mogelijk af te vlakken.
 
Deze maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot 6 april 2020.
Mocht de actuele situatie wijzigen en wij ten gevolge hiervan nieuwe maatregelen gaan treffen, dan informeren we via;
Facebookpagina Fysiotherapie Heerlen Noord en/of www.fysiotherapieheerlennoord.nl
Blijf gezond, blijf in beweging, dus zorg goed voor uzelf!
 

Terug
Fysiotherapie Heerlen Noord
© 2021 FTHN