Nieuws
Voorstellen team: Frans Vroemen

Voorstellen team: Frans Vroemen

17 februari 2021

In het kader van onze maandelijks “PITCH” stellen we voor de maand Februari op de valreep Frans Vroemen aan u voor. Er valt weinig voor te stellen aan Frans, immers hij is de nestor van de praktijk, dus wie kent hem niet? Frans zal deze maand na vele jaren werken gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. 

Frans is 66 jaar, geboren en getogen in de omgeving van Beek. In 1977 is hij afgestudeerd als fysiotherapeut aan de toenmalige opleiding voor fysiotherapie in het Weverziekenhuis te Heerlen. Frans liep toen al stage bij fysiotherapie Reuvers, wat later het huidige fysiotherapie Heerlen Noord werd. Zijn stage- en werkplek beviel beide partijen zo goed dat hij gelijk is gaan werken in diezelfde praktijk.

En alsof deze stap niet genoeg richting zijn toekomst was, besloot hij ook maar gelijk te gaan trouwen met, nog steeds de liefde van zijn leven, Ine. Zij kregen twee fijne zonen die, hoewel een beetje uit de buurt, hun geluk in Amsterdam vonden. Beiden zijn ze niet werkzaam als fysiotherapeut maar zochten hun eigen roeping. Daarin altijd gesteund door hun toegewijde en lieve ouders. Daar waar Frans als kostwinner voor de financiële zekerheid zorgde, was Ine degene die het thuisfront bewaakte en van de jongens echte mannen heeft gemaakt.

In de afgelopen 44 jaar kwam Frans trouw en met veel plezier naar de praktijk. Eerst als werknemer en later als praktijkhouder. Dat deed hij in goede conditie aanvankelijk per auto en later om zijn conditie op peil te houden veelvuldig met de fiets. Koude, weer en wind konden zijn humeur nimmer doen dalen. Zijn gedrevenheid voor patiënten was enorm en voor diverse collegae die met hem hebben mogen werken was hij een voorbeeld. Verzuim door ziekte is in al die jaren op nog niet één hand te tellen, wat een bewijs moet zijn van het plezier wat deze praktijk en zijn werk hem bracht.

Als werkgever was Frans altijd correct en benaderbaar voor iedereen en kon je altijd bij hem terecht voor een luisterend oor. Met respect en geduld probeerde hij met raad en daad te helpen. Zijn houding gaf iedereen het gevoel een collega te zijn en niet dat je de werkgever om raad vroeg.

In de jaren als praktijkhouder heeft Frans samen met zijn mede-eigenaren van Fysiotherapie Heerlen Noord garant gestaan voor ontwikkeling. Met als hoofddoel de kwaliteit te waarborgen zodat we de beste zorg op maat voor u konden geven. Het is dan ook zeker aan hem te danken dat Fysiotherapie Heerlen Noord op niveau blijft door ontwikkelen en is komen te staan op een koers die nu zonder hem verder gaat.

Frans heeft tijdig gezien dat die koers in goede handen was en besloot dan ook 3 jaar geleden om zijn bestuurlijke taken over te dragen aan Luc en Marco, die in zijn geest en gedrevenheid het roer hebben overgenomen. Frans begon met afbouwen en ging zich voorbereiden op zijn pensioengerechtigde leeftijd.

Razendsnel en gelukkig nog in goede gezondheid en goede energie is nu de dag van zijn afscheid gekomen. Wij en u zullen het nu zonder Frans verder gaan doen. Laten wij ons echter niet de gelegenheid ontnemen om via onze pitch Frans nog een dikke DANK JE WEL te zeggen.

Namens de patiënten en verwijzers,

Jouw collega’s en vrienden.

Terug
Fysiotherapie Heerlen Noord
© 2022 FTHN