Nieuws
Vanaf nu ook Kinderfysiotherapie bij Fysiotherapie Heerlen Noord!

Vanaf nu ook Kinderfysiotherapie bij Fysiotherapie Heerlen Noord!

30 september 2023

Vanaf nu ook; Kinderfysiotherapie bij Fysiotherapie Heerlen Noord! 

Fysiotherapie Heerlen Noord wil via deze weg Rick Pijls, kort aan u voorstellen. Rick is MSc. Kinderfysiotherapeut die vanaf 2023 het zorgaanbod van onze praktijk uitbreidt naar gespecialiseerde zorg voor kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar.   

Rick Pijs, 30 jaar oud, heeft zijn opleiding fysiotherapie aan Zuyd Hogeschool Heerlen afgerond in 2012 en is sinds 2021 werkzaam bij Fysiotherapie Heerlen Noord als algemeen fysiotherapeut en in het bijzonder als Kinderfysiotherapeut. In 2023 heeft hij zijn opleiding Master of Science Pediatric Physical Therapy te AVANS+ in Breda afgerond en meteen ook praktiserend binnen deze patiëntenpopulatie van Heerlen Noord gezien de toenemende vraag naar kinderfysiotherapeutische zorg in deze regio.  

Tot de kerntaken van onze Kinderfysiotherapie behoren het; diagnosticeren en behandelen van patiënten in de leeftijd van 0-18 jaar met orthopedische-, neurologische- en ontwikkelingsachterstandsklachten gericht op zowel grof als fijn motorische ontwikkelingsachterstanden en het begeleiden van ouder/verzorgende hierin. 

De behandeling kan individueel of multidisciplinair worden ingezet en met de andere partners (ergotherapie, logopedie, huisartsen, consultatiebureau, school etc.) binnen de zorgketen van ons paramedisch centrum geoptimaliseerd worden.  

Herkenbare signalen voor ouders/verzorgende van het kind kunnen zijn, mijn kind…: 

heeft een afgeplatte schedel 
struikelt vaker 
komt niet mee met de schrijfles op school 
kan niet zelfstandig zijn veters strikken 
kan nog niet goed fietsen 
komt niet goed mee met de gymles 
heeft moeite met rechtop zitten 
heeft moeite met de ademhaling tijdens inspanning 

Behandeling kan in samenspraak met zowel het kind als ouder/verzorger op maat worden ingezet gericht op;  

Motorische ontwikkelingsachterstand:  
                   Grof motorische problematiek: 

Het verbeteren/ optimaliseren van hulpvragen gericht op voorkeurshoudingen, plagiocephaly, ADL functies zoals; fietsen, rechtop zitten en/of achterstanden tijdens gymlessen (klimmen, klauteren, balspelen etc.)             

                    Fijn motorische problematiek: 

Het verbeteren/ optimaliseren van hulpvragen gericht op schrijf-/ knutselvaardigheden, veters strikken etc. 

Orthopedische klachten:  
Het verbeteren /optimaliseren van hulpvraaggerichte zorg t.g.v. traumatische klachtenbeelden zoals fracturen, gips immobilisatieperiodes en/of post OK opnames, acute-/chronische instabiliteitsklachten etc. 

Neurologische klachten:  

Het stabiliseren in het zelfstandig handhaven en bevorderen van de huidige situatie t.g.v. ziektebeelden waaronder: Cerebrale Parese, Syndroom van Down, NAH etc.  
Zijn er vanuit bovenstaande informatie vragen of herkenbare tekenen die u opmerkt bij uw kind of kinderen? Wacht dan niet  en neem vrijblijvend contact op met onze kinderfysiotherapeut zodat de oorzaak kan worden aangepakt.

 
Voor overleg of aanvullende informatie;  
Email:               r.pijls@fthn.nl    
Telefoon:           045-5631865  

Terug
Fysiotherapie Heerlen Noord
© 2024 FTHN