Nieuws

Wat kost fysiotherapie in 2014

30 juni 2014

Wat kost fysiotherapie u in 2014?

Wat fysiotherapie kost, hangt grotendeels af van de manier waarop u bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering met een dekking voor fysiotherapie. Een deel betaalt fysiotherapie zelf.

Heeft u een aanvullende verzekering?

Als u een aanvullende verzekering heeft, zijn er twee situaties. Uw fysiotherapeut heeft wel of geen contract met uw zorgverzekeraar. Hieronder leest u hoe het in beide gevallen zit met de kosten.

Situatie A:

uw fysiotherapeut heeft wel een contract met uw zorgverzekeraar
Heeft uw fysiotherapeut een contract met uw zorgverzekeraar dan krijgt u na een behandeling geen factuur. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de praktijk. De enige kosten waar u mee te maken heeft is de premie die u voor uw zorgpolis betaalt.

Situatie B:

uw fysiotherapeut heeft geen contract met uw zorgverzekeraar
Heeft uw fysiotherapeut geen contract met uw verzekeraar dan ontvangt u een factuur voor de behandeling(en). Deze factuur is gebaseerd op de tarievenlijst van uw fysiotherapeut. Nadat u de factuur heeft betaald, kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar (mits de betreffende behandeling wordt vergoed).

Fysiotherapie Heerlen Noord heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars 

 

Voor informatie over de door Fysiotherapie Heerlen Noord  gehanteerde tarieven in 2014 klik hier

Terug
Fysiotherapie Heerlen Noord
© 2024 FTHN