Nieuws
Nieuw bij Fysiotherapie Heerlen Noord: Hydrotherapie!

Nieuw bij Fysiotherapie Heerlen Noord: Hydrotherapie!

24 april 2024

Gelukkig gaan we niet alléén NAT maar samen met jou!

Wij gaan starten per 01.05.24 met “hydrotherapie” in samenwerking met zwembad Hoensbroek/Otterveurdt. Hydrotherapie is een aanvulling op de fysiotherapie, maar dan in het water. Tijdens de therapie zetten we de voordelen van het oefenen in water in om sneller en betere resultaten te verkrijgen. Oefenen in het water is minder belastend voor de gewrichten en toch intensief voor spierversterking, daar het water dient als weerstand. Verder zijn er nog andere invloeden welke niet buiten het zwembad na te bootsen zijn. 

VOOR WIE IS HYDROTHERAPIE?

Hydrotherapie is effectief bij o.a.: -Reumatische klachten -Artrose klachten -Longaandoeningen -Orthopedische klachten -Klachten aan het zenuwstelsel -Beroertes -Ehler Danlos -Tijdens revalidatie na een heup-/ knie- of schouderprothese.

WAAR?

De hydrotherapie zal plaats gaan vinden in het zwembad van Hoensbroek. Voorheen bekend als zwembad ‘Otterveurdt’, hier is het recreatiebad voor onze therapiesessies gereserveerd. Het water is verwarmd op een temperatuur van 31,5 graden, de ideale temperatuur om te oefenen in groepsvorm en actief te zijn onder deskundige begeleiding/ training van een van onze fysiotherapeuten. Het verwarmde bad zorgt voor ontspannen spieren, het verwijdt de bloedvaten waardoor ook beschadigd weefsel sneller kan herstellen en je mobiliteit kan toenemen.

WANNEER?

Wij gaan starten per 1 mei 2024. Het tijdstip zal in de ochtend of vroege middag zijn en is bij het secretariaat van ons na te vragen. In het begin starten we met 1 uur hydrotherapie, om dit later uit te breiden en meerdere tijdvakken te reserveren.

ZORGVERZEKERING OF KOSTEN?

Hydrotherapie kan worden vergoed uit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie, of kunnen een onderdeel van uw chronische indicatie voor fysiotherapie behandelingen zijn. U kunt ook een abonnement nemen en zo desgewenst aan uw hydrotherapie deelnemen wanneer en hoe vaak u ook wenst. Weet u het nog niet zeker maar wil toch graag deelnemen, informeer gerust bij ons secretariaat.

INTERESSE?

Dan meld je aan en ga samen met ons in 2024 NAT! Voor vragen of info neemt u gerust contact met het secretariaat of Luc Schriebl: 045-5631865

 

Terug
Fysiotherapie Heerlen Noord
© 2024 FTHN