Nieuws
Voorstellen team: Maud Meekels

Voorstellen team: Maud Meekels

9 april 2021

In het kader van onze maandelijks “PITCH” stellen we voor de maand april Maud Meekels aan u voor.

Maud is 27 jaar, geboren en getogen in het pittoreske Grevenbicht. Ze rijdt iedere dag vanuit haar ouderlijke woning op en neer naar ons Heerlen.In 2016 is zij afgestudeerd als fysiotherapeute op Hogeschool Zuyd te Heerlen. Na meerdere waarnemingen te hebben gedaan in o.a. Sittard en Schinveld, is Maud in ons team begonnen, waar ze nu ruim vier jaar met veel plezier werkt.
Maud is een vrolijke noot in het team, die altijd open staat voor humor en een geintje op zijn tijd. Humor en ontspanning is een voorwaarde om haar werk als fysiotherapeut met daarnaast een fikse studie tot master geriatriefysiotherapie in harmonie te laten verlopen.     

De nodige ontspanning vindt Maud dan ook in haar hobby voetbal met af en toe een pint met haar team. Of om samen met haar vriend Stijn, met wie ze geregeld mooie vakanties beleeft en dan wat voorspeelt op haar akoestische gitaar. Hoewel dit al een jaar door corona niet mogelijk is, heeft dit haar humeur niet doen veranderen.

Tijdens haar stage heeft Maud kennis gemaakt met de geriatrische patiënt via een Geriatrisch Revalidatiecentrum en het verpleeghuis. Deze periode heeft haar affiniteit met ouderen laten opbloeien en haar tot een ware “geratofiel” gemaakt. De ouder wordende patiënt wordt vaak door zijn omgeving onderschat, waardoor deze zichzelf dan helaas ook onderschat in zijn fysieke mogelijkheden. Samen met de geriatriefysiotherapeut kan echter op relatief korte termijn toch veel resultaat behaald worden, ondanks de hogere leeftijd! Op het moment dat de ouder wordende patiënt zijn mogelijkheden ziet en weer ervaart, is zelfstandigheid en onafhankelijkheid van anderen lager gewaarborgd. Het behandelen van deze doelgroep is voor Maud dan ook een heel dankbare taak.

Sinds Maud gestart is in september 2018 met haar Master Fysiotherapie in de Geriatrie aan de SOMT-University te Amersfoort, is Maud aangesloten bij Parkinson Net Parkstad. Bovendien spant ze zich in voor een verbetering van de ouderenzorg in Heerlerheide. Door namens Fysiotherapie Heerlen Noord deel te nemen aan een aantal netwerken (o.a. Dementie en Geriatrie).

Maud laat ouderen graag zien dat niet alles ‘zomaar’ bij de leeftijd hoort en dat uw klachten ertoe doen en wel degelijk doelen te behalen zijn.

Wilt u kennis maken met deze jonge enthousiaste collega met een hart voor ouderen, die het juiste oor en skills voor uw problemen heeft, maak dan een afspraak via de assistente bij Fysiotherapie Heerlen Noord.

Wilt u meer hierover weten? Kijk voor een uitgebreide omschrijving op onze website https://www.fysiotherapieheerlennoord.nl/specialisaties/geriatriefysiotherapie

 

 

Terug
Fysiotherapie Heerlen Noord
© 2024 FTHN